2008 – 2009 Sezonu Nıke Premier Cup U – 15 Türkiye Şampiyonası İkinci Kademe Müsabakaları Gruplandırma Ve Statüsü Belirlendi

2008 – 2009 Sezonu Nıke Premier Cup U – 15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 15 – 19 Nisan 2009 tarihlerinde Bolu, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ve Tokat grup merkezlerinde oynanacak.

18 Temmuz 2011, Pzt

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

 

İkinci Kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 4 takım 24 -25 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul’da final oynayacaklar.

 

 

NIKE PREMİER CUP

2008 - 2009 SEZONU
U-15 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İKİNCİ KADEME STATÜSÜ

 

 

 

1- 2008 - 2009 Sezonu U-15 Türkiye Şampiyonası Organizasyonu Türkiye Futbol Federasyonu’nun Koordinatörlüğünde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, ve NIKE Firması tarafından düzenlenmektedir.

 

 

2- U-15 Türkiye Şampiyonası Birinci Kademe müsabakaları 62 ilden 109 takımın katılımı ile 24 ayrı grup merkezinde düzenlenmiştir. İkinci kademe müsabakalarına Birinci kademede grup birincisi olan 24 takımın yanında Balıkesir grup merkezinde oynanan müsabakalara yaptığı resmi itirazı kabul edilen bir takımla birlikte 25 takım katılacaktır.

 

 

3- İkinci Kademe müsabakaları 7 takımlı bir ve 6 takımlı üç olmak üzere toplam 4 grup merkezinde düzenlenecektir. Kura çekimi sonucu belirlenen 1. ve 2. gruplarla 3. ve 4. grupların oluşumu aşağıdadır.

 

 

1. GRUP 2.GRUP

Grup Merkezi: BOLU Grup Merkezi: AFYONKARAHİSAR

İST. BEŞİKTAŞ İST.ESENLERSPOR

İST.SELİMİYESPOR İST. G.O.P. SPOR

İST .DAMLASPOR İST. ÜMRANİYESPOR

KOCAELİ DEMİRSPOR MUĞLA MARMARİS BLD.SPOR

MANİSA SALİHLİ BLD.SPOR UŞAKSPOR

BALIKESİRSPOR ANTALYASPOR

YALOVASPOR

 

3. GRUP 4.GRUP

Grup Merkezi : TOKAT Grup Merkezi: K.MARAŞ

TRABZONSPOR KAYSERİSPOR

TRABZON YALISPOR KAYSERİ ERCİYESSPOR

KASTAMONUSPOR MALATYA BELEDİYESPOR

SAMSUNSPOR MERSİN K.MİLLİYESPOR

GİRESUNSPOR D.BAKIR GENÇLERBİRLİĞİ

SİVAS TELEKOMSPOR VAN MARSHALL İD.YRD.SPOR

 

GRUP MERKEZLERİNDE KURA ÇEKİMİ

 

4-Altı takımlı grup merkezlerinde takımlar 3’er takımlı 2 gruba ayrılacak. Öncelikle aynı ilden 2’şer takımla katılan 3. ve 4. gruplardaki KAYSERİ ve TRABZON takımları (A ve B) gruplarında ayrı ayrı yer almaları için kura çekimi yaparlar. Daha sonra gruplara tek takımla katılan illerin takımlarının (A ve B) gruplarının hangisinde yer alacağının kura çekimi yapıldıktan sonra müsabakalar 3’lü grupların müsabaka fikstürüne göre, tek devre lig ve puan usulüne göre oynanacaktır.

 

3’lü Grupların Müsabaka Fikstürü

 

3’lü grupta yer alan takımlar kura ile 1, 2, 3 numaraları çekerler.

 

1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN

 

1 – 2 3 – 1 2 – 3

 

- Birinci müsabakanın berabere bitmesi halinde yukarıda yazılı fikstür aynen uygulanacaktır.

 

- Birinci müsabaka berabere bitmez ise, ikinci müsabaka birinci müsabakanın mağlubu ile (BAY) kalan takım arasında oynanır.

 

- Üçüncü müsabaka, birinci müsabakanın galibi ile (BAY) kalan takım arasında oynanacaktır.

 

5- 7 takımlı 1. grupta 3 İSTANBUL takımından İstanbul Selimiyespor bir önceki kademede bir müsabaka eksik oynadığı için 4 takımlı A grubunda otomatik olarak yerini alır, diğer 2 İstanbul takımı ( 4 takımlı A ve 3 takımlı B gruplarında) ayrı ayrı yer almaları için 1’i A grubunda 1’i B grubunda yer alma kuralarını çekerler. 2 İSTANBUL takımının yer aldığı 4 takımlı A grubunun fikstürü aşağıdadır. 2 İstanbul takımı 1. gün müsabaka yapabilmesi için 1 ve 4 numaraları diğer iki takım ise 2 ve 3 numaraları çeker. Müsabakalar tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanır.

 

4’lü Grubun Müsabaka Fikstürü

1. GÜN 2. GÜN 3. GÜN

1 – 4 4 – 2 1 – 2

2 – 3 3 – 1 3 – 4

 

6 takımlı 2. grupta 3 İSTANBUL takımı 2’si A grubunda, 1’i B grubunda yer alma kuralarını çekerler. 2 İstanbul takımının yer aldığı 3 takımlı A grubunda İstanbul takımları müsabakayı birinci gün oynayacak şekilde 1 ve 2’yi çekerler, diğer takım ise 3 numarayı çeker ve 3’lü grupların müsabaka fikstürüne göre müsabakalarını oynar.

 

6- Üç gün tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak müsabakalar sonunda (A ve B) gruplarında birinci olacak iki takım bir gün dinlenmenin ardından eleme usulüne göre bir müsabaka oynayacaklar ve müsabakanın normal süresinin beraberlikle bitmesi halinde müsabaka 10’ar dakikalık iki devre halinde uzatılacak uzatma süresinde de beraberlik bozulmazsa penaltı atışları ile kazanan takım belirlenecektir.

 

MÜSABAKA TAKVİMİ

1.GÜN 15 NİSAN 2009 A ve B GRUP MAÇLARI

2.GÜN 16 NİSAN 2009 A ve B GRUP MAÇLARI

3.GÜN 17 NİSAN 2009 A ve B GRUP MAÇLARI

4.GÜN 18 NİSAN 2009 DİNLENME

5.GÜN 19 NİSAN 2009 A ve B GRUP BİRİNCİLERİNİN FİNALİ

7- U-15 Türkiye Birinciliği müsabakalarında 1994 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilirler. Profesyonel takımı olan kulüplerin yaşları uygun profesyonel futbolcuları müsabakalarda oynayabilir.

 

8- Müsabakaların süresi 2 x 35 = 70 dakika olup uzatma süresi 2 x 10 dakikadır. U-15 Türkiye Şampiyonasında sporcu isim listesine 18 sporcu yazılabilir. Oyuncu değişikliği sayısı ise en fazla 5’dir.

 

9- Takımlar arasında puan eşitliği olması durumunda derecelendirme Futbol Müsabaka Talimatı’ nın 10. maddesine göre aşağıda belirtilen esaslara göre yapılır.

 

a) Öncelikle aynı puana sahip ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne,

 

b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Amatör müsabakalarda kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

 

c) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve averaj eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır, takımlar arasındaki gol averajı da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

 

d) Bu koşullara karşın eşitlik devam ediyorsa hükümle yenilgisi olmayan takımın üstünlüğüne,

 

e) Eşitliğin devam etmesi halinde Federasyonca belirlenecek esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka sonucunda kazanan takım üstün sayılarak kesin sonuç alınacaktır.

 

10- Müsabakalarda Futbol Müsabaka, Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer, Futbol Disiplin Talimatları ile 2008 – 2009 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar ve Beynelmilel Oyun Kuralları uygulanacaktır.

 

11- Grup Müsabakalarında Futbolcuların lisanslarının ibraz edilmesi zorunludur. Lisanslarını ibraz edemeyen takımların müsabakaları hakem tarafından oynatılmaz. Bir itiraz halinde Federasyon Temsilcileri futbolcuların kimlik kartlarını (Nüfus cüzdanı veya pasaport) isteyebilir. Kimlik kartı ibraz edilmemesi halinde müsabaka oynatılır ama isim listesini imzalayan yönetici Disiplin Kuruluna sevk edilir. Grup müsabakalarının sonunda itiraz edilen futbolcuların lisanslarına el konulur. TFF Amatör İşler Müdürlüğüne gönderilen lisans, itiraza neden olan futbolcuların kimlik belgesinin Amatör İşler Müdürlüğüne ibraz edilmesinin ardından yapılan inceleme sonucu karara bağlanır.

 

12-Müsabakaya katılan takımlar Birinci Kademedeki listenin dışında kadrolarında yer verecekleri futbolcuların listesini Birinci Kademedeki gibi bağlı oldukları Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğüne onaylattıracaklardır. Onaylattıkları ek sporcu bilgi formlarının bir nüshasını bağlı oldukları Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerine, bir nüshasını da lisanslarla birlikte grup müsabakasını oynayacakları İkinci Kademe müsabakalarının teknik toplantısında Federasyon Temsilcisine vereceklerdir. Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğünce onaylanan listelerde ismi olmayan sporcular müsabakalarda kesinlikle oynayamaz.

 

13-Hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen futbolcular idari tedbirli olup haklarında gerekli işlem yapılmak üzere bilahare Amatör Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilirler. Müsabakalarda oyun kurallarının ihlali nedeniyle hakem tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edilen futbolcularla, iki sarı kartlık eylemi nedeniyle oyundan ihraç edildiği hakem raporunda yazılı olan futbolcular ihraç edildikleri müsabakadan sonraki ilk resmi maçtan sonra takımlarında oynayabilirler. Bu durum Federasyon Temsilcisi tarafından ilgili kulüplere yazılı olarak bildirilir.

 

14-Müsabaka müddeti dışındaki (Müsabakadan önce, devre arası ve müsabakadan sonra) eylemleri nedeniyle yönetici, antrenör, futbolcu ve diğer ilgililere grup merkezindeki Federasyon Temsilcileri İDARİ-TEDBİR koyma yetkisine sahiptirler. İDARİ-TEDBİR konulanlar tedbir tarihinden sonraki müsabakalarda takımlarında yer alamazlar ve bilahare Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilirler.

 

15-Grup müsabakalarına mazeretsiz olarak katılmayan, grup merkezinde kura çekimi yapıldıktan sonra tayin ve ilan olunan saatte müsabakaya gelmeyen veya müsabakayı terk eden anlaşmalı müsabaka yapıldığı TFF Şike Tahkik Kurulunca tespit edilen, lisans sahteciliği yapıldığı ve başkasına ait lisansla bir başka futbolcunun oynatıldığı tespit edilen takım hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uygulanmakla birlikte ayrıca bu takımlar bir sonraki yıl U-15 Türkiye Şampiyonasına katılamazlar.

 

(Mazeretleri nedeniyle grup müsabakalarına katılamayacağını bildiren ve bu mazeretleri Federasyonca uygun görülen takımlar hariç)

 

16-Müsabaka anında, devre arası ve müsabaka sonrası takımlardan birinin, rakip takımın bir veya birkaç futbolcusunun başkasına ait lisansla oynadığına dair bir itirazı olduğunda,bu kişi veya kişilerin kimlik tespiti yapılması zorunlu olup fotoğrafı müsabaka hakemi ile birlikte çekilir. Bu işlemlerin yapılmasında ilgili kulüp yöneticileri yardımcı olacaklardır. Kimlik tespiti yaptırmaktan ve fotoğraf çektirmekten kaçınıldığı takdirde bu durum müsabaka hakemi ve Federasyon Temsilcileri tarafından rapor edilir. Müsabaka sonrası bu itiraz Federasyon Temsilcilerinin incelemesi sonucu karara bağlanır.

 

17- Müsabakalara katılan takımlar Futbol Müsabaka Talimatı'nın 34. ve 35. maddelerine göre yapacakları itirazlar için 50 TL depozitoyu süresinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türkiye Garanti Bankası A.Ş 1.Levent Ticari Şube Müdürlüğü 186-6297758 no.lu hesabına yatırmak zorundadırlar. İtiraz ile ilgili belgeler ile depozito makbuzunun ibraz edilmemesi halinde itirazlar işleme konulmaz.

 

18- Müsabakaların çim, sentetik yüzeyli çim ve toprak sahalarda oynanabileceği göz önüne alınarak takımların her türlü saha içinde uygun ayakkabı getirmeleri gerekmektedir.

Müsabakalarda her iki takım birbirinden farklı renk veya dizaynda iki takım forma getirmek zorundadır. Forma, şort, kaleci kazağı ve tozluk örnekleri teknik toplantıya getirilecek, yapılacak eşleşmeye göre karşılaştırılacak ve belirlenen örnek müsabakada kullanılacaktır.

 

19- U-15 Türkiye Şampiyonası müsabakalarında görevlendirilecek Hakem ve Gözlemcilere ödenecek ücretler Organizasyon Komitesince aşağıda yazılı miktarlar üzerinden belirlenmiştir.

 

HAKEM 40 TL

YARDIMCI HAKEM 25 TL

GÖZLEMCİ 20 TL

 

Hakem-Gözlemci ücretleri Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ücret bordrolarını gönderen ilgili TFFHGD Şube Başkanlığı’nın hesabına ödenecektir.

 

20-Müsabakalarda görevlendirilecek personel ücretleri Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunca ücret bordrolarını düzenleyip gönderen ilgili kuruluşun banka hesabına gönderilir. Aynı sahada üst üste oynanan iki müsabakaya bir seans ücreti ödenir. Sağlık Görevlisi ve Saha Komiserleri bu hükmün dışında olup onlara her maça bir seans ücreti ödenir. Görevli personel sayısı Federasyon Temsilcisi dahil 12’yi geçemez.

 

NOT : Nıke Premier Cup U-15 Türkiye Şampiyonası ile ilgili her türlü bilgiyi Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun www.taskk.org.tr Web sayfasından takip edebilirsiniz.

 

 

.…TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLERİZ ….

 

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.