2013 Akdeniz Oyunları Mersin'de...

2013 AKDENİZ OYUNLARI MERSİN'DE...Ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'dan düzenleme hakkı alınan 2013 Akdeniz Oyunları'na Mersin ev sahipliği yapacak.GSGM BASIN - İnternet üzerinden yapılan oylamada Mersin, Libya'nın Tripoli ve İspanya'nın Tarragone şehirleriyle yarıştı. Oylamaya Türkiye'nin dışında 21 Akdeniz ülkesinin internet yoluyla katıldığı belirtildi.

28 Temmuz 2011, Per

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi tarafından açıklanan sonuçlara göre, yarışta Mersin birinci olurken, ikinciliği İspanya, üçüncülüğü ise Libya aldı.İlk defa 1951 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları, 26 spor dalı ile olimpiyatlardan sonra dünyada en fazla branşın bir arada yapıldığı organizasyon olarak biliniyor. Akdeniz'e kıyısı olan 24 ülkenin katılımı ile 4 yılda bir gerçekleştirilen ve olimpiyat kurallarının geçerli olduğu 15 gün süren oyunlarda 3 bin 500'e yakın sporcu mücadele ediyor.

ÖZAK: "GEÇMİŞ ORGANİZASYONLAR BUGÜNÜN REFERANSI..."
Sporun dünyada gelişmişlik göstergesi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, "Türkiye'de her anlamda olduğu gibi sporda da çıtayı hep zirveye taşıdık. Bugün ekonomik durumumuz iyi olmasaydı bu oyunları alamayacaktık. Bütün dünyanın etkilendiği global krizde ülkemiz sadece seyirci kaldı. Bu zamana kadar düzenlediğimiz spor organizasyonlarındaki başarımızda bu oyunların referansı olmuştur. Artık hiç bir organizasyonu düzenlemedik demeyeceğiz. Organizasyonel anlamdaki başarımız tüm dünyanın dikkatini çekti. Mersin'de bunun bir göstergesi oldu" diye konuştu.

AKGÜL: "TÜRKİYE ARTIK DÜNYA MARKASI OLDU"
Sporda dünya markası haline geldiklerini vurgulayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Dünya artık sporda Türkiye'yi izliyor. Son zamanlarda özellikle Dünya Basketbol Şampiyonası ve 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmamız, tüm gözleri Türkiye'nin üzerine çevirdi. Akdeniz Oyunlarını ülkemize almamız ise yaptığımız çalışmaların en büyük kanıtı oldu. Olimpiyatları ülkemize almamız için hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Biz olimpiyatlara resmi başvurumuzu yapana kadar düzenlenmedik bir spor organizasyonu bırakmayacağız" dedi.Genel Müdür Akgül, 2013 yılında Mersin'de düzenlenecek oyunlara kadar mevcut tesisleri en iyi şekilde onarıp, yeni tesis projelerini de en kısa zamanda hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.