2017 Mercedes-benz Ege Kupası'nda Şampiyon Yunanistan Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sene 18.'si düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası'nda şampiyon Yunanistan oldu.

23 Ocak 2017, Pzt

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

U16 Milli Takımımız ile Yunanistan arasında oynanan final maçının normal süresi 0-0 beraberlikle sonuçlanmasının ardından yapılan penaltı atışlarında Yunanistan, Türkiye'ye 5-4 üstünlük sağlayarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

U16 Milli Takımımızda; Mustafa Kapı, Ali Yavuz Kol, Atakan Gündüz ve Yaser Yüce penaltı atışlarını gole çevirirken, Semih Yıldız ile Batuhan Ekinci penaltıları değerlendiremedi. Yunanistan'da ise A.G. Georgantis penaltı atışından yararlanamazken Georgios Liavas, Christos Voutsas, Nikolaos Dosis, A.Ilias Martinis ve Pavlos Mavroudis penaltıları gole çevirdi.
Final maçını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Genel Başkanımız Ali DÜŞMEZ, İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz CEŞEN, Aydın ASKF Başkanı Mehmet KIVANÇ ve Manisa ASKF Başkanı İsmail AYDIN birlikte izledi.
Şampiyon Yunanistan'a kupasını ve madalyalarını Genel Başkan Ali Düşmez takdim etti. Turnuvada ikinci olan Türkiye ve üçüncü Ukrayna'ya madalyaları da ödül töreninde verildi.
Final maçının en değerli oyuncusu U16 Milli Takımımızdan Atakan Gündüz seçilirken; Fair-Play ödülü Kosova'ya verildi.
 
 
Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.