2020 Olimpiyatlarına İstanbul Aday

Bakan KILIÇ, Uluslar arası Akdeniz Oyunları Komitesi’nin 50. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Mersin HiltonSA Oteli’nde verilen resepsiyonda yaptığı konuşmada, sporun her zaman birleştirici bir misyon üstlendiğini söyledi.

17 Ekim 2011, Pzt

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

 Bu kapsamda Akdeniz Oyunları’nın da her dönemde farklı ülkelerde yapılıyor olmasının tanışıklığı ve birliği güçlendirdiğini anlatan Bakan KILIÇ, Mersin’de 2017 Akdeniz Oyunlarına hangi ülkenin ev sahipliği yapacağının belirleneceğini hatırlatarak, “2017 Mısır’da mı olacak, yoksa İspanya’da mı? Yarın bu soruların yanıtı bulunacak. Bu gece Mısır ve İspanya halkı için oldukça heyecanlı geçecek” dedi.

Bu iki ülkenin yaşadığı heyecanı, geçtiğimiz yıllarda Mersin için tüm Türkiye’nin yaşadığını dile getiren Bakan KILIÇ, şöyle devam etti:

''Türkiye adına olumlu görüşlerini bildiren herkese çok teşekkür ederim. 2013'de hayata geçireceğimiz etkinlikler sayesinde bize 'olur' verenler, ne kadar doğru bir karar verdiklerini görecekler. Yarın 2017 yılındaki organizasyona kimin ev sahipliği yapacağı belirlenecek. Umarım, 2017 yılı 2013 yılından daha iyi olur. Temennim bu yönde. Çünkü Akdeniz coğrafyasında sağlanacak barış, kardeşlik ve birliğe ihtiyaç var.''

2017 Akdeniz Oyunları'na aday ülkelerin Türkiye'den daha şanslı bir konumda olduğunu belirten Kılıç, ''Biz tüm hazırlığımızı 2 yıldan daha kısa bir sürede tamamlamak zorundayız. Ama sizin önünüzde koskoca 6 yıl var. Ama biz burada da Türkiye'nin harikasını herkese göstereceğiz'' diye konuştu.

Bu yılın göstergelerine göre, Türkiye'nin Avrupa'daki en hızlı büyüyen ekonomilerin başında yer aldığını, müteahhitlik sektöründe de dünya liderliğinin söz konusu olduğuna dikkati çeken Kılıç, Mersin'de yapılacak yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımların hayata geçirilmesinden kimsenin endişe duymamasını istedi.

Yarın 2017 yılı için önemli bir tarihe tanıklık edileceğini aktaran Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    
''Şimdi biz kendimize yeni bir hedef belirledik. 2020
Olimpiyat Oyunları'na İstanbul markasıyla aday olduk. Artık bu coğrafyanın olimpiyat meşalesiyle tanışması gerektiğini herkese göstereceğiz. Beklentim, Olimpiyat Meşalesinin halkı Müslüman olan bu coğrafyada yanması. Bugün 2017 Akdeniz Oyunları için burada olan İspanya ve Mısır yetkilileri önümüzdeki süreçte bizleri ülkelerinde daha fazla görecekler. Çünkü bu beklentimiz için desteğinizi bekliyoruz.'' dedi.

 
 
 
Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.