2020 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda Rakipler Belli Oldu

TFF'nin "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımımızın, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2020) rakipleri belli oldu.

03 Şubat 2020, Pzt

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Polonya'nın Krakow şehrinde yapılan kura çekimine seri başı olarak katılan Milliler, D Grubu'nda İtalya, Gürcistan ve Hollanda ile eşleşti.

Kura çekimine; TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak katıldı.

13-20 Eylül tarihlerinde yapılacak şampiyonada 16 ülke, 4 ayrı grupta yer alacak. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, çeyrek finale yükselecek.

Gruplarda eşleşmeler şu şekilde oluştu:

A Grubu: Polonya, İspanya, Ukrayna, İskoçya

B Grubu: İngiltere, Fransa, Yunanistan, Azerbaycan

C Grubu: Almanya, Belçika, İrlanda, Rusya

D Grubu: Türkiye, İtalya, Gürcistan, Hollanda

Polonya Milli Takımı ve Bayern Münih'in efsane futbolcusu Robert Lewandowski şampiyonanın tanıtım yüzü olarak belirlendi.

TFF'yi kura çekiminde temsil eden Ömer Gürsoy, Polonya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Marek Kozminski ve UEFA Sosyal Sorumluluk Müdürü Patrick Gasser ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.