2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Düzenlemek İçin Çalışmalara Başladık"

TFF Başkanı Mahmut Özgener, 2020 yılında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

18 Temmuz 2011, Pzt

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

Spordaki böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmanın ülke ekonomisi açısından pozitif etki yaratacağını belirten Başkan Özgener ''2016'daki Avrupa Şampiyonası'nı almak için çok büyük emek verdik. Ama maalesef alamadık. Alamadığımız için de darılmadık, küsmedik. Bu kadar büyük önem taşıyan organizasyonu 2020 yılında Türkiye'ye getirmek için çalışmalara başladık'' dedi.
2018 ve 2022 Dünya Kupası finallerine ev sahipliğini Rusya ile Katar'ın kazanmasının kendi projelerinde söyledikleri mantığı doğrular nitelikte olduğuna dikkat çeken Mahmut Özgener, ''Organizasyonlar doğuya kaydı. Daha önce bu turnuvayı düzenlememiş ülkeler aldı. Dünyanın en önemli ülkelerinden Rusya'nın ev sahipliğini alması bizi umutlandırdı. Mevcut stat projelerini başlatmamızın önemli artıları olacak. Cumartesi günü Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları ile bir araya geldiğimiz Sayın Başbakan da modern statların yapılmasını yakından takip ediyor. Bu çalışmalar neticesinde 2020 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenleme hakkını kazanacağımıza yürekten inanıyorum '' diye konuştu.
Mahmut Özgener, 2012 UEFA Kongresi'nin de İstanbul'da yapılması için başvuruda bulunduklarını belirterek, ''Gelecek yıl 22 Mart'ta UEFA'nın olağan seçimli genel kurulu var. Burada 2012 kongresine ev sahipliği yapacak ülke de belli olacak. Bu organizasyona da adayız'' dedi.
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde milli takımın şansı konusundaki soruları yanıtlayan Başkan Özgener, ''İlk defa kulüplerimiz Avrupa'dan erken elendiler. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Hiç beklemediğimiz, bizim için tatsız bir sürpriz olan Azerbaycan yenilgisi var. Ama grupta ikincilik açısından en iddialı takım olduğumuzu görüyoruz. Sabırlı olmalıyız. A Milli Takım'ın başarısının ne demek olduğunun farkındayız. Şubat ayında bir hazırlık maçımız var. Daha sonra mart ve haziran aylarında grup eleme maçları olacak. Avusturya ve Belçika ile yapacağımız bu maçlarda iyi neticeler alacağımıza inanıyorum.''
"Hakem eğitiminde artık Avrupa'da ilk 3 sırada yer alıyoruz"
Altyapı konusuna da değinen TFF Başkanı Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: ''A Milli Takım oyuncuları başka ülkelerden gelmiyor, aşağıdan geliyor. Milli takımın başarısını ve sürekliliğini istiyorsak sağlam altyapı oluşturmalıyız. Bunu yıllarca ihmal etmişiz. Şu an hakemlerimize verdiğimiz eğitim konusunda Avrupa'daki 53 ülke içinde en üst düzeyde eğitim veren üç ülkeden biri durumundayız. Oyuncu altyapısı konusunda da bunu başarmak için kulüplerle eğitim konusunda işbirlikçi olmalıyız. Futbol Geliştirme Merkezimiz kulüplerimizin altyapı antrenörlerine yılda 6 kere eğitim verecek. Verdikleri eğitimin uygulamalarının nasıl olduğunu yerinde takip edecekler. Kulüplerimizle bu konuda iletişim halinde olacağız.''
''Mesut Özil kişisel tercihini yaptı''Futbolda özellikle son günlerde Avrupa'daki Türk futbolcuların Türkiye'yi veya oynadıkları ülkenin milli takımını seçmeleri konusunda açıklamalarda bulunan Mahmut Özgener, oyuncuların yaptıkları tercihe saygı duymaları gerektiğini dile getirdi. Mesut Özil'in milli takıma kazandırılma şansının kaçırıldığı yönündeki düşüncelere katılmadığını anlatan Mahmut Özgener, ''Kendi kişisel tercihini yaptı. Saygı duymalıyız. Bir Türk vatandaşının futbolda geldiği noktaya baktığımızda gurur duymalıyız. Avrupa'daki Türk oyuncuların tercihi kişiseldir. Onlarla görüşüyoruz, ama kişisel tercihlerine saygı duyuyoruz. Mehmet Ekici'nin aldığı karara Almanlar saygı duydu. Ben Mesut Özil'in bu nedenle Almanya-Türkiye maçında tepki görmesine çok üzüldüm'' dedi.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.