67. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan’ ın katıldığı Gillette-Milliyet ortaklığında 6. kez düzenlenen “67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni Covid-19 salgını nedeniyle Volkswagen Arena’da seyircisiz olarak yapıldı.

30 Eylül 2021, Per

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülü'nü başarılı milli cimnastikçimiz İbrahim Çolak kazandı. İbrahim Çolak'a ödülünü Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi.

Törende bir konuşma yapan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan; Milliyet Gazetesi'nin spor ailesine, insanlarına yönelik ısrarla sürdürdüğü bu vefa çalışmasından dolayı Demiören ailesinin şahsında Spor Müdürü Tayfun Bayındır'a, Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve tüm Milliyet ailesine teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızın öncülüğünden düzenli olarak törenlere katılıp destek veriyoruz. 2021 yılı başta olimpiyatlar olmak üzere Türk sporu en fazla madalya aldığı yıl oldu. Olimpiyatları tarihi başarılar yaşandı. Türkiye Olimpiyatlarda madalya alınan branş sayısını 6'dan 9'a taşımıştır. Paralimpikte de en fazla madalya kazandığı dönemi yaşamıştır. Okçulukta, boksta aldığı altın madalya, altını çiziyorum kadınlarımızın aldığı madalyalar göğsümüzü kabartmıştır.

Törene; Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu,  Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da katıldı.

Törende ödül alan diğer sporcular, antrenörler ve spor adamları;

Yılın Sporcusu: İbrahim Çolak (Cimnastik)

Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Eda Erdem (Voleybol)

Gillette Yılın Futbolcusu: İrfan Can Kahveci

Yılın Gillette Gibi E-Spor Takımı Ödülü: Beşiktaş eSports

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Merve Tuncel (Yüzme)

Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı

Yılın Paralimpik - Engelli Sporcusu/Takımı: Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı

Yılın Antrenörü: Ergin Ataman (Anadolu Efes)

Jüri Özel Ödülü: Ferhat Arıcan (Cimnastik)

İslam Çupi Özel Ödülü: Türkiye Tenis Federasyonu

Namık Sevik Özel Ödülü: Haslet Soyöz (Milliyet Gazetesi Karikatürist)

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Vakıfbank Spor Kulübü

Altınyıldız Classics Özel Ödülü: Eda Erdem

Milka Yılın Kayak Sporcusu Özel Ödülü: Ceren Reyhan Yıldırım (Kayak)

HDI Sigorta Özel Ödülü: Busenaz Sürmeneli (Boks)

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.