Kandazoğlu yaptığı konuşmada aşağıdaki görüşlerini dile getirdi.
“Sporun sevilip yaygınlaşması adına verilen çabalar büyük bir erdem ve kutsallığı içinde barındırır. Ülke olarak yıllardır her yaştan insanımızın sporla tanışması için büyük uğraş veriyoruz. Bu yolda en büyük mücadeleyi veren kurum ve kuruluşların başında hiç kuşkusuz Amatör Spor kulüpleri Federasyonları gelmektedir. Bugün sizlere yeterince tanınmayan, sporumuzun gizli kahramanlarının aynı çatı altında toplandıkları Federasyonlardan söz etmek istiyorum. ASKF’ler Türkiye’nin 78 ilinde kurulmuş, amatör spor ve sporcuların hizmetinde olan sivil toplum kuruluşlarıdır.
Federasyonlar, merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’na (TASKK) üye, ülkemizin spor alanında en güçlü ve etkin sivil toplum kuruluşları olarak çok kıymetli hizmetlere imza atmaktadırlar. Başta amatör futbol olmak üzere atletizmden voleybola, bokstan yüzmeye kadar 60’a yakın branşla iç içe olan ASKF’ler ülkemizin sporda hak ettiği yere gelmesi adına takdire şayan bir mesai harcamaktadır. Bulundukları illerde başta Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri olmak üzere taban birlikleriyle ortaklaşa projeler üreten, hiçbir zaman içinde bulundukları zorluklardan şikayet etmeden ülke sporuna hizmet eden gönüller ordusu olan Federasyonları, sporumuz ve gençliğimiz adına büyük bir şans olarak görmek lazım.
KARŞILIKSIZ HİZMET
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Federasyonlar hiçbir karşılık beklemeden işbirliği içinde hizmetlerini büyük bir haz duyarak gerçekleştiriyor. Bugün Başkent Ankara’da ASKF’ye bağlı 200 kulüp bulunmaktadır. Bu kulüplerin çatısı altında olan takım sayısı 900-950 civarında. Sporcu sayısına da baktığımızda on binleri bulmaktadır. Bu nedenle de haftada en az 150-200 civarında müsabaka organizasyonu gerçekleşmektedir.
Şöyle hafızalarımızı yoklamak adına olimpiyat gibi büyük bir organizasyonda günde kaç müsabaka organize edilmektedir bir düşünün… Bu kadar yoğun bir müsabaka trafiğini icra eden bu kuruluşlar hiçbir zaman şikayette bulunmadan, yüzlerini ekşitmeden hizmete devam ediyorlar. Bir çoğu sofrasındaki ekmeğin yarısını, cebindeki harçlığın bir kısmını, en güzel pazarlarını gençlerin spor yapması adına feda eden bu topluluğun, ülkemizde yeterince anlaşıldığı kanısında değilim.
Ülkemizin spor alanındaki en büyük hedefi olan olimpiyat düzenleme rüyasının gerçeğe dönüşmesinde ASKF’ler çok önemli rol oynayacak. Şu anda 78 ilde faal olan kuruluşları daha aktif hale getirmek için Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN’ın önemli çalışmaları olduğunu biliyoruz. Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’ın da son zamanlarda amatör sporla ilgili yapmış olduğu açıklamalar bütün spor camiasını mutlu etti. Bu gelişmeler ışığında ülke sporu adına umutların yeşerdiği bir dönemdeyiz.
Ülke insanının refahı ve huzuru için spor olgusunu her zaman başımızın üstünde taşımalıyız. Tüm insanlığın ortak paydası olan sporu, insanlığın yaralarına merhem olması için kullanmalıyız.
Yıllardır bu bilinçle ve amaçla hareket eden ASKF başkan ve yöneticileri bu ülke gençliği için çok büyük mücadeleler vermişler ve vermeye de devam etmekteler. Ülke sporu ve gençliği için bir anlamda görünmez kahramanlar… Belki de en güzel olanı bu. Dilerim geç olmadan bu tür sivil toplum kuruluşlarının kıymetleri anlaşılır.”