Bakan Kılıç, Başkan Demirören Ve Spor Toto Süper Lig Başkanları İle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanlarını kabul etti.

05 Ocak 2016, Sal

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Kabulde; TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Başkanvekilleri Nihat Özdemir, Hüsnü Güreli ve Ali Dürüst, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu da yer aldı.

Bakan Kılıç, kabulünde yaptığı konuşmada, görüşme sırasında amatör branşlardaki vergi yükünün kaldırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Kılıç, önümüzdeki yaz Avrupa Futbol Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini de belirterek, "Dileğimiz, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda büyük başarılar elde etmesi" dedi. Bunun için herkese görev düştüğünü anlatan Bakan Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Herkesin farklı bir bilinçle ellerinden geleni ortaya koyacaklarına inanıyorum. Ligimizde ortaya konulacak çalışmaların buna etki edeceğini bildiğimizden dolayı hepinizin çaba sarf edeceğini biliyorum. Artık dünya genelinde futbolun çok konuşulur olması, ülkemizde de futbolun en üst seviyede takip ediliyor olması Süper Ligimizin önemini bir kat daha artırıyor. Futbol en çok takip edilen spor branşı."
Amatör branşlara müjde
Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin amatör branşlarda da faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, kulüplerin uluslararası alanda güçlü olması ve yetiştirdikleri sporcuların uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmesini istediklerini belirtti.
Bakan Kılıç, "Bu alandaki çalışmalarımızın artarak devam etmesini istiyoruz. Maliye Bakanı ile yaptığımız ve artık yürüme noktasına geldiğimiz konuda amatör branşlardaki vergi yükünün kaldırılması konusundaki çalışmalara hız veriyoruz. Buradan bu müjdeyi de paylaşmış olalım" ifadelerini kullandı.
Kulüpler Yasası
Bakan Kılıç, Kulüpler Yasası olarak adlandırdıkları çalışmanın ilk adımını bitirdiklerini de duyurdu. Kulüpler Yasası'nın ortak mutabakatla bir an önce hayata geçirilmesini amaçladıklarını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:"İlk adımdan kastım şu; bu yasanın değerlendirilmesi, maddelerinin yazılması, bu anlamda bir araya gelecek kişilerin toplantıdan ortak bir görüş ile kalkmaları. Bu anlamda iyi bir yol kat ettik. Kulüplerin mali yapısıyla ilgili olarak kendilerini ileriye taşıyacak, maddi gelirlerin idaresi, yapacakları harcamalar kulüpler açısından çok ciddi anlamda önemli. Şu anda bulunduğumuz nokta, istediğimiz nokta değil. Spor camiası ve sizler kulüp başkanları olarak bunun çok daha iyi bir noktada olmasını arzuluyorsunuz. Bunun için atmamız gereken adımlar var."
Bazı kulüplerin Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nde (UEFA), uluslararası arenada mali tablolarını değerlendirme zorunluluğu doğduğunu anlatan Kılıç, "Genel anlamda bizim artık bu konuyla hiçbir şekilde etrafında dolaşamayacağımız bir noktaya geldiğimiz açıktır. Bunu artık çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Şu anda geldiğimiz noktada hepinizin, hepimizin bu işi, olmazsa olmaz yapmamız gerekiyor. Mali tablolar sürdürülebilir yapı olmaktan çıkmıştır" değerlendirmesini yaptı.
Sporda şiddet ve elektronik bilet
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sporda şiddeti önleme konusunda uyum sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini anlattı. Sporda şiddeti önleme yasasının yürürlükte olduğunu hatırlatan Kılıç, kanun dışı olayların statlar ve salondaki kameralarla tespit edildiğini söyledi.
Tespit edilen olayları emniyetin, yargıya taşıdığını belirten Kılıç, "O noktada deliller toplandıktan sonra yargıdaki sürecin işleyip, kanundaki karşılığını alması gerekiyor. Bir uyum süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Hiçbirimiz sahalarda ve salonlarda olumsuz kişilerle bir arada olmak istemiyoruz. Taraftarlık ve vandallık farklı bir şey. Holiganizm taraftarlık değildir" diye konuştu.
Elektronik bilet konusunda ellerindeki verilerin ciddi artışları gösterdiğini belirten Kılıç, şu ifadeleri kullandı:"Seyirci sayısında ciddi artış var. 'Elektronik bilet hayata geçti ve seyirci sayısı düştü' dendi. Kısa bir süre böyle oldu. Bizim yapmamız gereken şu; biz spor müsabakalarına daha fazla seyirciyi nasıl getirebiliriz, bunun üzerinde çalışmalıyız. Genel anlamda spor kültürünün oluşturulması gerekiyor."
Bakan Kılıç, sözlerini şöyle noktaladı:  "Hepiniz bizim takımlarımızsınız. Renkler ve isimler farklı olabilir. Sportif anlamda rekabet var. Hepimiz ay-yıldızlı bayrağın altındayız. Sorunların çözülmesi bizim için önemli. Sizlerden, birbirinizle olan ilişkilerinizde kullanacağınız dilin dikkatli seçilmesini rica ediyorum. Bu anlamda herkesin gayret etmesini diliyorum."
Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.