“bu Mirasa Sahip Çıkmalıyız”

Türkiye Halter Federasyonu faaliyet programında yer alan "Antrenör, il temsilcisi ve kulüp yöneticisi" semineri Antalya'da yapıldı.

02 Aralık 2013, Pzt

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Türkiye Halter Federasyonu faaliyet programında yer alan "Antrenör, il temsilcisi ve kulüp yöneticisi" semineri Antalya'da yapıldı.


200'e yakın iştirakçinin katılımı ile gerçekleşen seminerin açılışında bir konuşma yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, halter branşına gereken önemi fazlasıyla verdiklerini söyledi. Son dönemde doping yüzünden Türk sporunun başının fazlasıyla ağrıdığına dikkat çeken Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar'ın halterdeki eksiklerin giderilmesi için bu göreve geldiğini belirterek, "Spor Teşkilatımız bu spora ne kadar değer veriyor herkes görsün. Herkes kafasının arkasındaki hesabı kitabı bıraksın. Türkiye'de çok iyi halter mayası var, bu maya Naim ile Halil ile ateşlendi. Bizim bu mirasa sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
BAYKAN: "CAMİADAKİ OLUMLU HAVA BİZİ MUTLU EDİYOR"
Antalya'daki seminerin hayırlara vesile olmasını dileyen Baykan, "Çalkantıların yaşandığı dönemden sonra camiada olumlu bir hava oluştu. Bu bizi çok memnun ediyor.  Bilim insanlarının katılımıyla böyle bir seminerin düzenlenmesi takdire şayan bir durum. Bazıları sporun bazı branşlarında doping yapmadan netice alınamayacağını düşünüyor. Bu yanlış bir düşünce " ifadelerini kullandı.
 
Halterde güzel günlerin camianın kenetlenmesi ile birlikte yeniden yaşana ileceğini belirten Baykan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Halterde musibetler yaşanması gerekiyorsa, fazlasıyla yaşandı. Uluslararası şampiyonalarda derece için legal yollardan yapılan çalışmaların yeterli olduğuna inanmamız gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında doping nedeniyle mecliste gensoru verilmesine sebep olmuşsak, spor adamlarının başını önüne eğip, ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor. Akdeniz Oyunları tarihte bir ilke imza atarak, toplamda 128 madalya ve altın olarak da 47 madalya kazandık. Ev sahipliği yapan bir ülkeye yakışan bir sonuç elde ettik. Hasan Akkuş'a teşekkür ediyorum. Görevleri süresince dopingle mücadele ettiler, ancak başarılı olamadılar. Kendisi de bunu söyledi. Çok ciddi çalışıyoruz. 12 ilimizde olimpik, 1 ilimizde de paralimpik olmak olimpiyatlara hazırlık merkezlerinin adımını attık. Olimpiyatlardan önce bunu başlatmıştık. Adeta bir gerilla çalışması yapıyoruz. Tohumları toprağa saçma çabasına girdik"

Yeni süreçte antrenör, il temsilcileri ve kulüple yöneticilerine görevler düştüğünü hatırlatan Baykan, "Faal sporcu sayımız çok az. Uluslararası yarışmalarda madalya aldığımız 6 branştan biri olan haltere lisanslı sporcu sayısı hiç yakışmıyor" diyerek sözlerini tamamladı.
 
BAŞKAN TAŞPINAR: "BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"
Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, antrenörlere büyük görevler düştüğünü belirterek, "Bundan sonra antrenörler de ceza alacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) yeni Başkanı Bach bu konuda 'dopingle törer gibi savaşacağız' diyor. Sizlerin de bunu ciddiye almanızı istilyorum. Bu sorunu birlikte aşacağız" dedi.

Olimpiyatlar sonrasında ortaya çıkan tabloda 27 ülkeden 69 sporcu da doping çıktığına dikkati çeken Tame Taşpınar, "Bu tabloda Türkiye'den sadece 1 sporcu vardı. Bunu da sıfıra indireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Göreve geldiklerinde halterin 38 ilde yapıldığını, buna 15 ili daha eklediklerini ifade eden Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Halterde hedefimiz 81 İlde faal olmak. Doping konusunda taviz vermeyeceğimizi söyledik. 'Kimse doping almayacak' dedik. Ancak Akdeniz Oyunları öncesinde bayanlarda 7, erkeklerde de 8 sporcu dopingli çıktı. Buna rağmen Akdeniz Oyunları'nda tarih yazdık. Milli takım kamp kadrolarını geniş tutmayı hedefledik. Oyunlarda, geride kalan diğer sporcularımız bizi mahcup etmedi. En çok madalya alan branşlardan biri olduk. Bizlere bu gururu yaşatan herkese teşekkür ediyorum."
 
 
 
 
 
Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.