Gaziantep Askf “amatör Sporun Gelişimi” Konulu Panel Düzenledi

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ‘nun, 30. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu(BESYO)’nda eğitim paneli düzenlendi.

18 Şubat 2016, Per

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

SPOR CAMİASI BU PANELDEYDİ

‘Amatör Sporun Gelişimi’ konulu panele Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Gaziantepspor kaptanı Elyasa Süme, Gaziantepsporlu Fernando Marçal, Büyükşehir Belediyesporlu Alanzinho ile ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir, BESYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer ve öğrenciler katıldı. 
BİÇER: HERŞEYİN BAŞI AMATÖR RUH
Panelde konuşan Gaziantep Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer, bir insanın hiçbir karşılık beklemeden işine dört elle sarılmasını amatör ruh olarak tanımlayabileceklerini söyledi. Sporda amatör ruhun kaybedildiğinde sporun da bir zaman sonra bırakıldığına dikkat çeken Biçer, “Amatör ruh ile spor yapıldığında, para olmadan, sosyal zaman olmadan sevgiyle aşkla spor yapılır. Amatör ruhu kazanmak kadar, kaybetmemek de önemli. Çünkü; amatör ruh biterse, her şey biter” dedi.
DEMİR: AMATÖRLÜK, EKMEĞİN MAYASI GİBİDİR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, “Amatörlük denince benim aklıma gelen ilk şey; çırağı olmayan usta, usta değildir. Ben ustayım demekle bu işler olmuyor. Çırağınız varsa ustasınızdır. Amatörlük ekmeğin mayası gibidir. Amatör ruh, fair-play ruhuyla aynıdır. Spor sadece kasla yapılan bişey değil. Sporun bir kısmı duygusaldır, bir kısmı zekadır. Amatörlükte buradan geliyor” diye konuştu. 
BEKTAŞ: BAŞARMAK İÇİN İNANMAK LAZIM
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş da, amatörlükten profesyonelliğe geçiş hikayesini öğrencilerle paylaştı. Bektaş, “Yurtdışında büyüdüğüm için imkanlar doğrultusunda daha şanslı hissediyorum kendimi. Çünkü; hayalim hep profesyonel futbolcu olmaktı. Büyüdüğüm şehirde imkanlar daha fazlaydı. Bu da futbolcu olarak gelişmemde bana büyük katkı sağladı. Türkiye’de yetişen gençlerimiz ise imkansızlıklar içerisinde bir yerlere geliyorlar. Gaziantep’te potansiyel var ancak amatör ruh olmadan hiçbir şekilde profesyonel ruh olmaz. Önce hayalleriniz, hedefleriniz olmalı. İnsan amatör ruhu kaybetmemeli. Ben 20 yaşında Türkiye’ye geldim. Sadece çantamı aldım geldim. Ne bir menecerim vardı ne de bir anlaştığım bir kulübün vardı. Ama ben dedim ki, Türkiye’de profesyonel futbolcu olacağım. 
Çoğu takım beni denemedi bile. İlk denendiğim takım Sarıyer’e imza attım. Sonra Antalyaspor, Altay ve Beşiktaş’ta oynadım. Başarmak için inanmak lazım. Ben inanmıştım. Çalışmadan olmaz. Hiç birşey tesadüf değildir” ifadelerini kullandı.    
ELYASA: AMATÖR RUHLA OYNUYORUM
Amatör ruhu her zaman taşımak gerektiğine vurgu yapan Gaziantepspor kaptanı Elyasa Süme, “2 hafta önce burnum kırılmıştı. Hocalarım ameliyat olmamı istedi. 4 hafta dinlenecektim. Ben arkadaşlarımı yalnız bırakmamayı seçtim. Sevdiğim bir meslekten uzak kalmak istemedim. Bence amatör ruh budur” dedi.    
MARÇAL & ALANZİNHO’DAN TÜRKÇE ‘MERHABA’
Panelde son olarak söz alan Brezilyalı futbolcular Marçal ve Alanzinho da, öğrencilere Türkçe ‘Merhaba’ dedi. İki futbolcu da, Brezilyanın çamurlu ve dar sokaklarında futbola amatör ruhla başladıklarını söylediler.  
Konuşmaların ardından, soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrenciler, panelistlere çeşitli sorular sordular.  Panel sonunda katılımcılara Gaziantep Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer tarafından el işlemeli sandık hediye edildi.
 
 
 
Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.