19 Temmuz 2011, Sal>
Yapılan seminere konuşmacı olarak ;
Seminer Yöneticisi, Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Alettin ÇILGIN, Spor Kulüpleri-Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İlişkileri konusunda Gençlik Spor İl Müdür M.Sadi FINDIKLI, Sporcu Beslenmesi Konusunda Prof. Dr. Gülgün ERSOY, Sporcu Psikolojsi konusunda Yrd. Doç. Dr. Ziya KORUÇ, Sporcu Sağlığı konusunda Yrd. Doç. Dr. Esin GÜLLÜ, Spor Kulüpleri Kurulması ve Sicil Lisans İşlemleri konusunda Spor Kuruluşları Daire Başkanı Şube Müdürü Şevket ÖZERDEM, Basın-Spor Kulüpleri ve İl Müdürlüğü İlişkileri konusunda T.S.Y.D Malatya Temsilcisi Bülent YALVAÇ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü-G.S.G.M ve Spor Kulüpleri ilişkileri konusunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Fırat katıldı. Ayrıca toplantıya panalist olarak katılan Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Eserdi ise yapılan seminerde şunları dile getirdi: "Öncelikle bugün burada bu güzel seminerde bizleri bir araya getiren Malatya Sporuna ve Spor Kulüplerine çok önemli katkılar sağlayacağına inandığım bu semineri tertipleyen başta Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüze, Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve katkı yapan herkese teşekkür etmek istiyorum.
Bu seminerde bizlere önemli bilgiler sunan çok değerli konuşmacı arkadaşlara ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyor ve bana ayrılan zaman içerisinde sizlere A.S.K.F T.A.S.K.K ve Spor Kulüpleri ile İlişkiler konusunda kısaca bilgiler sunmaya çalışacağını" söyledi.
Ayrıca Sayın Eserdi aşağıdaki konular hakkında bilgi verdi.
AMATÖR SPOR KULÜPLER FEDERASYONLARININ
ÖRGÜTLENME VE AMAÇLARI
A.S.K.F'ler Dernekler kanunu ve Bakanlar Kurulu kararı ile her ilde en az 15 Spor Kulübünün kendi genel kurullarında alacakları karar ile federasyon kurarlar.
--- Bir ilde birden fazla federasyon kurulamaz.
Aynı kanun ve Bakanlar Kurulu kararı ile illerde kurulan Fedarasyonların yine kendi genel kurullarında alacakları karar ile Konfedarasyon kurarlar. Konfedarasyonun kuruluşu ise 25 il federasyonu katılımı ile olur.
1980 yılında kurulan TÜRKİYE AMATÖR KULÜPLERİ KONFEDARASYONU 11.08.1987 tarih ve 87/ 12003 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alınmış olup bugün 76 ilde örgütlenerek Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında yerinin almıştır.
Malatya A.S.K.F ise 1985 yılında 15 spor kulübünün katılımı ile kurulmuş olup bugün itibari ile üye kulüp sayısını 56'ya çıkararak TÜRKİYE AMATÖR KULÜPLERİ KONFEDARASYONUNUN güçlü bir üyesi olmanın yanı sıra DOĞU ve GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGELERİ'nin de sayısal ve faaliyetler olarak en güçlü Federasyonu olmuştur.
Bölgelerimizdeki bu gücümüz ve faaliyetlerimiz elbetteki Türkiye genelinde gerçek yerini alarak temsil anlamında da MALATYA FEDARASYOUMUZU temsilen Şahsıma TÜRKİYE AMATÖR SPOR KULÜPLERİ KONFEDARASYONU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ve T.F.F Amatör işler kurul üyeliği görevleri verilmiştir. Bu Görevler şu anlama gelmektedir: yani bizler sadece Malatya Amatör Sporuna değil tüm Türkiye Amatör Sporuna katkı ve hizmetler sunmaktayız.
FEDERASYONUMUZUN AMACI
Federasyonumuzun amaçlarını şu şekilde özetleyebilirim
-Spor Kulüplerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi.
-Spor Kulüplerinin sporcu sayılarının arttırılması ve spor faaliyetlerine katılması.
-Sporcuların spor yapmalarının yanı sıra yönetici ve eğitici olarak yetiştirilmesi.
-Engelliler dahil ülke gençliğinin sporu sevmesi ve sporcu gençlik olarak yetiştirilmesi.
-Spor'a küçük yaşta başlamanın sağlanması ve bu alanda bilimsel yöntemlerin uygulanması ile sporda FAİR PLAY'in (adil oyun) yaygınlaşması.
-Herkes için spor imkanları ve uygulamalarının yaygınlaşması.
-Çeşitli spor organizeleri düzenlenmesi veya düzenlenenlere katkı yapılması.
-Eğitim araştırma, planlama ve geliştirme anlamında çalışmalar yapılması.
-Spor kulüplerine katkı amacı ile güçlerini birleştirerek gelir getirici kaynaklar oluşturulması.
-Spor kulüplerine ortaklaşa kullanacağı tesisler yapılması ve araç gereç sağlanması.
-İç ve Dış Kaynaklar da kullanılarak Amatör Spor dallarında halkla ilişkiler kurulması.
-Tesis, araç-gereç, malzame,bütçe, sağlık ve sosyal güvenlik gibi sorunlara çözüm bulunması.
-Amaçlarla ilgili kurum, kuruluş, basın birlik ve bireylere ortaklaşa projeler geliştirilip uygulamalar yapılması.
-Spor faaliyetlerinin arttırılması amacıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü, beden eğitim uzmanları, okullar, T.F.F ve diğer birimleri ile ortaklaşa program ve projeler yapılması.
Bu ve benzeri amaçların gerçekleşmesi için Fedarasyon Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Spor Kulüplerimizin değerli başkan ve yöneticileri yoğun bir gayret ve çaba içerisinde çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.
FEDERASYON VE KULÜP İLİŞKİLERİ
Federasyonumuzun kuruluş tarihi olan 1985 yılından beri hiç aksatmadan haftanın her pazartesi günleri kendi idari binasında toplanmaktadır. Yapılan bu toplantılara çoğunlukla il merkezinde bulunan spor kulüpleri yöneticilerimizin katılımının yanı sıra zaman zaman ilçe ve belde spor kulübü yöneticilerimizde katılmaktadır. Ayrıca yapılan bu toplantılara Gençlik Spor İl Müdürlüğü, T.F.F Bölge Müdürlüğü, İl Hakem Kurulu, Futbol Antrenörler Derneği, İl Disiplin kurulu ve T.F.F Saha Komiserleri Derneği Temsilcileri de katılmaktadır. Bu toplantılarda ortak kararlar almanın yanı sıra varsa sorunlar yüz yüze konuşma ve tartışma ortamları sağlanmaktadır. Bu diyalogların sağlanması ve birlikte hareket edilmesi neticesinde de sorunlar varsa büyümeden çözülmekte olup yapılacak faaliyet ve işlerinde daha verimli ve düzenli olması sağlanmaktadır.
Ayrıca spor kulüplerimizi ilgilendiren, uyması ve uygulaması gerekli olan Bakanlıkça Gençlik Spor Genel Müdürlüğünce T.F.F'ce Türkiye A.S.K.K'ce Valilik, diğer kurum ve kuruluşlarca ilan edilen ve yayınlanan Kanun, yönetmelik ve talimatlardan Federasyonumuz kulüplerimizi bilgilendirmenin yanı sıra uzmanlık hizmetleri de vermektedir.
-Spor kulüplerimizin resmi kurum ve kurullarla olan ilişki ve diyaloglarının sağlanması.
-Spor Kulüplerimize yardım amaçlı Valilik, Belediye, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, diğer resmi kurum ve kuruluş ile şahıslardan nakdi malzeme ve araç yardımları sağlanması.
-Spor alanlarının sağlıklı ve düzenli olması için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile çalışmalar yapılması.
-Spor faaliyetleri ve antrenman programlarının düzenli ve verimli olması için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapılması.
-Spor faaliyetlerinin arttırılması ve sporcu sayısının artması için spor kulüpleri ve spor birimleri ile ortak çalışmalar yapılması.
-Spor tesislerinin korunması için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Spor Kulüpleri ile tedbirler alınması.
-Uluslararası ve ulusal anlamda ilimizi temsil eden kulüp ve sporcuların desteklenmesi.
-Spor kulüpleri yönetici, antrenör ve sporcularına eğitim amaçlı toplantı ile seminer yapılması.
Yukarıda özet olarak sunmaya çalıştığım Malatya A.S.K.F faaliyetleri bugüne kadar devam ettiği gibi bundan sonrada artarak devam edecektir. Gerek Amatör Spor Kulüpleri gerekse Federasyon yöneticilerimiz birer sivil toplum kuruluşu olan kulüpler, federasyona tamamen amatörce ve fahri olarak hizmet vermektedirler. Elbetteki bizler ne yaptığımızı ve neye hizmet ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Bu anlamda son derece mutlu ve huzurluyuz. Mutluyuz diyoruz çünkü: Geleceğimiz olan Türk gençliğine hizmet ediyoruz. Huzurluyuz diyoruz çünkü: Türk sporuna hizmet ediyoruz. Şimdi gerçek ve samimi duygularımla sizlere itiraf ediyorum: İnsanların bu huzuru ve mutluluğu hiçbir ortamda yaşama ve bulma şansı olacağını tahmin etmiyorum. Her insanın bu huzur ve mutluluğu yaşamasını diliyorum.
Sözlerimi Federasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı değerli büyüğüm Sayın Selahattin ÖZKANLI’nın bir sözüyle tamamlamak istiyorum. "AMATÖR SPOR'A DEĞER VERMEYEN TOPLUMLARIN SPORDA BAŞARI BEKLEMEYE HAKLARI YOKTUR."
Diğer Haberler
TASKK Bölgesel Toplantılarımızın Yedincisi Genel Başkan Vekili Şener Aydın Başkanlığı..
TASKK Bölgesel toplantılarının yedincisi, Bingöl ASKF’nin ev sahipliğinde, Genel Başkan Vekili Şener Aydın Başkanlığında, Bin..
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine Destek
Denizli Merkezefendi Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine Destek
Merkezefendi Belediyesi, Denizli’deki amatör kulüplere 2 milyon lira değerinde spor malzemesi desteği sağladı.
Burdur ASKF, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i Makamında Ziyaret Etti
TASKK Bölgesel Toplantılarımızın Altıncısı Genel Başkan Vekili Şener Aydın Başkanlığı..
TASKK Bölgesel Toplantılarımızın Beşincisi Genel Başkan Vekili Şener Aydın Başkanlığı..
TASKK Bölgesel toplantılarının beşincisi Kayseri ASKF’nin ev sahipliğinde, Genel Başkan Vekili Şener Aydın Başkanlığında, böl..