15 Temmuz 2011, Cum>
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı Mehmet Baykan beraberinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu üye Ufuk ÖZERTEN olduğu halde Gaziantep ASKF’yi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Baykan, “Amatörleri sahaya çıkarmak göründüğü kadar kolay değil. Malzeme desteği sağlamak, deplasman seyahatlerinin masraflarını karşılamak gibi birçok sıkıntısı mevcut. Ancak, Gaziantep gördüğüm kadarıyla bunları halletmiş. Yerel yönetimlerin sağladığı destekler Gaziantep’te amatörün can simidi olmuş” diye konuştu.
Aylık olağan toplantısını Gaziantep'te yapmak için şehrimize gelen Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı Mehmet Baykan, Gaziantep ASKF’yi ziyaret etti. Abdulkadir Gözegir başkanlığındaki yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Mehmet Baykan, 1980 yılında kurulan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun amatörün dönüm noktası olduğuna değindi. Baykan, “Konfederasyonumuz 1980 yılında Ankara, Bursa, Samsun ve Trabzon kurucu illerin bir araya gelmesiyle oluştu. O zamanlar amatörün bir çatı altında toplanıp ihtiyaçların dile getirileceği bir temsilciye ihtiyacı vardı. Amatörlere daha iyi hizmetler verilebilmesi, faaliyetlerin daha iyi şartlarda düzenlenebilmesine kadar yaşanan sorunların daha iyi şartlarda yapılaması için Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonluğu kuruldu” dedi.
“EN BÜYÜK SPOR ÖRGÜTÜ YAPILANMASI”
Türkiye'de 76 ilde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarının olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Baykan, “İllerdeki amatörlerin faaliyetlerinin artması bizleri her ilde örgütlenmemizi sağladı. 1992 yılında futbolun özerkleşmesi ve 1993 yılında amatör futbolun lisans işlemlerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden alınarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarına devredilmesi her ilde ASKF’lere duyulan ihtiyaçların artmasına sebep oldu. Böylelikle de Türkiye’de spor federasyonları içerisinde hemen hemen her ilde federasyonu olan büyük bir yapıya kavuştuk” şeklinde konuştu.
“30 YILLIK TARİHİN ÜÇ DÖNÜM NOKTASI VAR”
30 yıllık geçmişlerinin üç temel dönüm noktası olduğunu vurgulayan Genel Başkan Baykan şöyle konuştu: “1980 yılındaki kuruluşu, 1987 yılında Türkiye ismini alarak kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuşmamız ve lisans işlemlerini illerdeki federasyonlarımızın düzenlemesi tarihimizin üç dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. Bunlar konfederasyon tarihimizin miladıdır. İllerde gönüllülük esasına dayanarak görev alan temsilcilerimiz bu tablonun ortaya çıkmasına sebep oluyor.”
GELİŞME TRENDİ HEP YUKARIYA”
Otuz yıllık tarihleri boyunca gelişme süreçlerinin hep yukarıya doğru gittiğine işaret eden Başkan Baykan, “Tarihimizde hiçbir zaman duraklama ve geriye gitme süreçleri yaşamadık. Her zaman zirveye doğru ilerleyiş söz konusu oldu. Bunun altında yatan en büyük temel; gönüllülüğe bağlı çalışma prensibinden kaynaklanıyor. Bu gelişmeler illerdeki ASKF’lerin kat ettikleri mesafelere bağlı. Bununla da bağlantılı olarak TASKK’ın lokomotif görevini en iyi şekilde üstlenmesinden kaynaklanıyor. Yerel yönetimlerimizin ve il özel idarelerimizin amatöre yaptığı ayni ve nakdi yardımları kesinlikle göz ardı edemeyiz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün de bize sağladığı bütçeyi doğru bir şekilde kullanarak bugünlere kadar geldik” diye konuştu.
“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ AMATÖRÜN SAHAYA ÇIKABİLMESİ”
Amatörün en büyük sıkıntısının takımı sahaya çıkarabilmek olduğunu söyleyen Genel Başkan Mehmet Baykan, “Amatörleri sahaya çıkarmak göründüğü kadar kolay değil. Bir amatörü sahaya çıkarabilmek için, malzeme desteği sağlamak, deplasman seyahatlerinin masraflarını karşılamak gibi bir çok sıkıntısı mevcut. Bunları aşmak için son yıllarda özellikle yerel yönetimlerden sağlanan destekler amatörün can simidi oldu. Bir yandan kapanan bazı amatör spor kulüplerimizde mevcut. Bunlardan bazıları gerçekten maddi imkansızlıktan dolayı kapanmanın eşiğine geliyor ve elimizden geldiğince destek olmaya çalışıp engelliyoruz. Ama bazıları da yanlış yönetimlerle, yanlış transfer politikaları kapanıyor. Amatör kulüplerimiz transfer yapmamalı. Çünkü altyapıyı sağlamlaştırdığı o sporcularla yoluna devam etmelidir. Kendi alt yapısından yetiştirdiği sporcularla yoluna devam etmelidir.”
Diğer Haberler
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine 11 Milyon 745 Bin TL Nakdi ..
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin ilinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine dağıtılmak üzere 11.745.500 TL nakdi ya..
Gaziantep ASKF’den Taban Birlikleri ile Birlikte “Şiddetsiz Bir Sezon İçin El Birliği..
Muğla ASKF’nin 30. Amatör Futbol Ödül Töreni Gerçekleşti
Muş Belediyesi’nden Kent Sporuna Tesis Desteği
TASKK Bölgesel Toplantılarımızın Yedincisi Genel Başkan Vekili Şener Aydın Başkanlığı..
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine Destek
Manisa Büyükşehir Belediyesi, faaliyet gösteren 81 amatör spor kulübüne 4 milyon liralık destekte bulundu.