05 Ekim 2015, Pzt>
Fransa'daki 4 bin 411 metrelik Magny Cours Pisti'nde 17 tur üzerinden koşulan yarışa, 2. cepten başlayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, startta yerini kaybetse de art arda yaptığı ataklarla ilk turu lider geçti. İyi bir ritm yakalayan Kenan, 3. tur sonunda rakipleriyle arasındaki farkı 5 saniyenin üstüne çıkardı.
Bu sırada yarış, bir motosikletten pistin 5. virajına dökülen yağ nedeniyle durduruldu. Pistin temizlenmesinin ardından yeniden start verilen mücadele, 11 tura indirildi.
İkinci start sonrası Kenan ve pilotlar klasmanındaki en yakın rakibi ABD'li Patrick Jacobsen, diğer sürücülerle farkı açtı. İkilinin karşılıklı geçişlerine sahne olan liderlik mücadelesini Jacobsen kazandı, Kenan ise 2. sırayı aldı.
Bu sonuçla puanını 213'e yükselten Kenan, sezonun son ayağı öncesinde şampiyonluk mücadelesi verdiği Jacobsen ile arasındaki farkı 28'e çıkardı ve şampiyonluğu garantiledi.
31 yaşındaki milli motosikletçi böylece 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez Supersport şampiyonu oldu. Şampiyonluk için hazırlanan tişört ve kaskı giyen Kenan, zaferini, Türk bayrağıyla bindiği motosikletiyle zafer turu atarak kutladı.
Dünya Supersport Şampiyonası'nın 12. ve son yarışı, 18 Ekim'de Katar'da yapılacak.
Diğer Haberler
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..
A Millî Takımımız, UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında karşılaştığı Macaristan'ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek tar..
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play Off Turu İlk Maçında Macaristan'ı 3-1 Mağlup..
A Millî Takımımız, UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu ilk maçında karşılaştığı Macaristan'ı sahasında 3-1 mağlup ederek tarihind..
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Milli Boksörlerimizden Tarihi Başarı
Milli Karatecilerimiz 21 Madalya ile Avrupa Şampiyonu !