Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Atasız Ati Olmaz Projesi" kapsamında, Mehmed Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.
Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Mehmed Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Müsteşar Basri Hakan Hakyemez, Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Müsteşar yardımcısı Vekili Ramazan Yiğit, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, Spor Genel Müdür Yardımcıları ve 14 ilden gelen 10 bin genç katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, göreve geldikten sonra ilk programında gençlerin karşısında çıktı. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okunmasıyla başlayan tören daha sonra Hacı Bayram Veli Camii İmam’ı Hatibi Mahmut Kara Kur'an’ı Kerim tilaveti sundu.
Bakan Kılıç, Ankaralıları bir araya toplayan İstiklal Marşı şairi Mehmed Akif Ersoy'un anma programına vesile olan Suat Kılıç'a teşekkür ettiğini ve kendisine kürsüde konuşması için ısrar ettiğini belirterek, " Ağabeylik gösterdi ve bu akşam bizim konuşmamız gerektiğini söyleyerek, sırasını bize verdi" dedi . Organizasyonun, Gençlik ve Spor Bakanı'nın yaptığı ilk halka açık program olduğunu söyleyen Kılıç, "Benim iki isimim var. Biri Çağatay, diğeri Akif. Allah razı olsun ismimi koyanlardan, bu inceliği düşünmüşler ve sizlerin de huzurunda Mehmed Akif Ersoy isminin bir parçası olmamı sağlamışlar" diye konuştu.
Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Milletimizin gönlü ve sözü olan Mehmed Akif Ersoy'u anmaktayız. Milli şairimiz, bizim derin hafızamızın şiirleşmiş abidesidir. Mehmed Akif Ersoy, sadece ülkemizin şairi değil, Gazze'den Kahire'ye, Mekke'den Kaçkarlara, İslamabad'dan tüm İslam aleminin en derin kalbi duygularının hissidir, sesidir. Binbir facia karşısında bunalan ruhların, ıztıraplar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. Mehmet Akif Ersoy, dün Çanakkale'den Edirne'ye, Afyonkarahisar'dan İzmir'e, Gaziantep'ten Samsun'a her şartta Allah'a olan inancı tam olarak tüfeğine süngüsünü takıp ölüme koşan iradenin şairidir. Bugün 76 milyon nüfus, 38 milyon genç yılmadan, yıkılmadan azimle en ileriye ulaşacak ve Asım'ın altın neslini oluşturacaktır. Siz gençlerimiz, bu önemli bu şuurun farkındasınız ve burada olmakla bunu bir kez daha ispatladınız."
Gençlerin, medeniyetin benlik ve fikir asaletini oluşturan ataların hatırasının sonsuza dek yaşatacağını söyleyen Kılıç, "Mehmed Akif Ersoy'un 'Bir hilal uğruna ya Rab! Ne Güneşler batıyor' diye tanımladığı o fırtınalı günlerden, bugün binlerce güneşi yani sizleri görmek, Akif'in hatırasını onurlandırmaktır" dedi. Mehmed Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" sözlerini hatırlatan Kılıç, "Bizler Mehmed Akif Ersoy'un böyle bir temenni içinde olmasının en büyük koruyucusuyuz. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmayacağız. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için gece gündüz demeden çalışacağız" diye konuştu. Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını, milletle birlikte, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gururla ve onurla kutlayacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Bedirhan Gökçe ve Ertuğrul Erkişi, katılımcılara, şiir dinletisi eşliğinde konser verdi. Oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından hazırlanan, Mehmed Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatral gösterinin ardından program, Uğur Işılak'ın konseriyle son buldu.