Sporda Da 2023 Vizyonu !

Trabzon'da yapılan İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısında Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Türkiye vizyonu paralelinde sporun da 2023 vizyonunu belirlediklerini söyledi. Toplantıda Özak, Türkiye’nin spor organizasyonlarında tercih edilen ülke konumuna geldiğini ve dünya ülkelerinin “Türkiye yayarsa en iyisini yapar” dediğini söyledi. Akgül, ise genel müdürlük olarak 2023 vizyonuna uygun yeni atılımlar içinde olduklarını söyledi.

28 Temmuz 2011, Per

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Trabzon’da 23-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın yapılacağını göz önüne alan Personel Eğitim Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı’nı Trabzon’da gerçekleştiriyor… Trabzon Saylamlar Otel’de yapılan ve dört gün sürecek toplantıya; Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, İl Müdürleri ve bazı federasyon başkanları katıldı.

DÜNYA BİZİ İZLİYOR
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, sahip olduğu tesisler ve organizasyon tecrübesi ile Türkiye'nin tercih edilen ülke haline geldiğini ifade ederek, "Türkiye artık yaparsa en iyisini yapar" dedi.
Trabzon'un misafirperverliğini bu organizasyonla bir kez daha göstereceğini kaydeden Özak, "Burada güzel bir etkinlik olacak. Edindiğimiz bilgilere göre burada en yüksek katılımlı bir organizasyon yapılacak. Herkese sorumluluk düşüyor. Başarıyla bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Zira tüm dünya Türkiye’nin spor organizasyonlarındaki başarısını gıptayla izliyor" diye konuştu.
Sporun özellikle sağlıklı yaşam açısından çok önemli olduğunu kaydeden Özak, "Spor insanı güler yüzlü, sağlıklı ve dinamik yapar. Spora çok büyük önem veriyoruz. Hem eğitim hem de spor birlikte yapılmalı. Dünyada eğitim ile spor birlikte yapılıyor. Hükümetimiz döneminde okullarımızın spor salonlarının iyileştirilmesi ve yenilerinin yapılmasına büyük önem verdik. Eksik olanların da yapılması için çalışıyoruz. Spor tesislerini Türk milleti ve Türk gençliği için yaptık" diyerek sözlerini noktaladı.

“SPORUN MARKA ŞEHRİ TRABZON”
Bu zaman kadar bir çok organizasyon düzenlediklerini ama Trabzon’da ki oyunların bir başka anlam taşıdığını ifade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Türkiye’nin artık düzenleyemeyeceği bir organizasyon yok. Bugüne kadar ne voleybol, ne basketbol, ne de başka branşlarda uluslararası çapta büyük bir organizasyon gelmedi spor aşığı bu güzel şehre. Ama yaptığımız devasa tesislerle; 7500 kişilik salonla, tenis kortlarıyla, üstü açılıp kapanan havuzu ve atletizm sahalarıyla, Trabzon bundan sonra gerçek anlamda bir spor şehri, sporun marka şehri olacaktır. Her türlü büyük organizasyon artık Trabzon’a verilecektir” dedi.

“AMACIMIZ BU ORGANİZASYONLARLA BAŞARI ÇITASINI DA YÜKSELTMEK
Spordaki başarının sadece organizasyon düzenlemekle olmadığının da altını çizen Akgül, “2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nı elbirliğiyle düzenlerken, diğer yandan federasyonlarımız da bu önemli oyunlarda ter dökecek. 9 federasyon çeşitli branşlarda yarışacak. Biz, tüm bunların yanında elbette federasyonlarımızdan sportif başarı bekliyoruz. Organizasyonu yüz akıyla düzenlemek kadar, bizim için sportif başarı da çok önemli. Tıpkı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ev sahipliğimizi taçlandıran dünya ikinciliğimiz gibi federasyonlarımızdan gurur tabloları bekliyoruz. Türkiye ardından eylül ayında 2011 Dünya Güreş Şampiyonası, WTA Bayanlar Tenis Turnuvası ve daha birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaparak organizasyon gücüne güç katmaya devam edecek” diye konuştu.

“SPORDA 2023 VİZYONUNU BELİRLEDİK”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Türkiye vizyonu paralelinde sporun da 2023 vizyonunu belirledikleri ifade eden Genel Müdür Akgül şöyle konuştu: “2023 sosyal içerikli temel hedefimiz, bütün illerin statlarını yenilemek. Ayrıca spor tesisi noktasında ulaşılmadık ilçe, belde ve köy kalmasın istiyoruz. Organizasyonel içerikli hedefimiz ise; yaz ve kış olimpiyatlarını düzenlemektir. Yüzlerce sporcuyla olimpiyatlara katılmak ve Türkiye’nin madalya sıralamasında ilk onda yer olması bu vizyonun ana başlığıdır. En büyük ve nihai hedefimiz; Avrupa ve Dünya Futbol Şampiyonaları’nı ülkemize kazandırmak, olimpiyatı Türkiye’de düzenlemektir. Temel hedeflerin uzağında olmadığımızı da rakamlar gösteriyor. 2002 yılından bu yana % 1000 oranında lisanslı sporcu sayısında artış oldu. Yine aynı yıl baz alındığında % 500 oranında artışla ülkeyi tesislere boğduk. Spor organizasyonları cennetine terfi eden yurdumuz, kitleleri salon ve sahalarda koşturmaya başlamanın keyfini yaşıyor.”

“TÜRKİYE’Yİ TESİSE BOĞDUK”
Neredeyse her ilin ilçesine bir spor salonu yaptıklarını yarıda kalanları da tamamladıklarını söyleyen Yunus Akgül, “Spor; tesis olmadan gerektiği gibi yapılamaz diyerek çıktığımız tesisleşme yolunda işe temeli atılıp “Temelli atılmış” yapılardan başladık. Bu noktada önümüzde duran 114 adet inşaat çukurundan başka bir yapısı olmayan tesisi gençlerimize kazandırdık. Hiçbir sosyal konuda ayrımın gözetilmediği yıllarda politik kaygılarla yatırım anlayışı, yerini sporcu taramasına göre tesis yapılaşmasına bıraktı. Sporcu kazandıracak tesislerin inşa edildiği 8 yıllık süreçte salonsuz 80 bin ve üzeri nüfuslu ilçeler varken, bugün 10 bin ve daha az nüfuslu ilçelere spor salonları kazandırmaya başladık. 2002 yılında sporun tesisleşmesi için belirlenen rakam, % 600 oranında artırıldı. Artan bu bütçe ile 8 yıla 152 spor tesisi sığdırılırken, kullanılamayacak kadar eski, hantal ve atıl spor tesisleri de modernize edildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu 1938 yılından bu yana yapılan toplam spor tesisleri yatırımının daha fazlasını 2 yıl içerisinde sadece Erzurum’a yaparak yatırım rekorlarını altüst eden çalışma azmimiz, olimpiyat yapma kararlılığımızı perçinledi” şeklinde bilgi verdi.

“LONDRA’DA İLKLERİ YAŞAYACAĞIZ”

2012 yılında Londra’da düzenlenecek olimpiyatlar için hem katılım hem de madalya anlamında rekor kırmak istediklerini ısrarla vurgulayan Genel Müdür Yunus Akgül, “Artık olimpiyatta geri sayım başladı. Kalifikasyon müsabakaları tüm hızıyla devam ediyor. Daha ilk günleri olmasına, yeni başlamamıza rağmen 3 branşta 5 sporcumuz Londra 2012 Londra Olimpiyat için kota aldı. Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda ise takım sporlarında Görme Engelliler Milli Takımımız gitmeye hak kazandı. En büyük hedefimiz bir takım sporunu olimpiyatlara götürmek. Voleybol bayanlar, basketbol erkekler, hentbol bayanlar ve Su Topu Milli Takımlarımız da olimpiyata gitmeye son derece yakınlar. Onların da gideceğine inancımız sonsuz. Biz, bütün planlarımızı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları üzerine kurduk. Çalışmalarımızı bu amaca yönelik olarak sürdürüyor, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda farklı bir Türkiye vizyonu çizmek istiyoruz. Birçok branşta başlattığımız proje başarı ile gidiyor. Dediğim gibi, hedef 2012'de çok farklı bir kafile ile Londra'ya gitmek” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıda bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise spordaki başarının gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu belirtirken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen’de sporu tabana yaymanın Türkiye'yi olimpiyatlarda zirveye taşıyacağını söyledi.
 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.