Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Mücadele Edecek Milli Sporcular Japonya’ya Uğurlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkı elde eden milli sporcuları Japonya'ya uğurladı.

16 Temmuz 2021, Cum

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek milli sporcular, antrenörler ve yöneticilerden oluşan kafile, İstanbul Havalimanı'ndan törenle uğurlandı.

İstanbul Havalimanı’nın ‘VIP Lounge’ bölümünde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, "108 yürek, 108 başarı hikayesi, ay yıldızımızı kalbinizin üzerinde taşıyarak 84 milyon milletimizi Olimpiyatlar'da temsil edeceksiniz. Team Türkiye, tek Türkiye olacağız. Her biriniz şimdiden göğsümüzü kabartan gurur kaynağımızsınız." dedi.

 "84 milyon milletimizi Olimpiyatlar'da temsil edeceksiniz"

Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman sporcuların destekçisi olduğunu ve kendilerine selam ve başarı dilekleri ilettiğini aktardı.

Olimpiyat tarihinde iz bırakmak ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek üzere çıkılan Olimpiyat yolculuğunun bugün başlayacağını hatırlatan Oktay, "İki yılı aşkın sürede pek çok müsabakayı başarıyla tamamladınız ve özverili çalışmalarla zorlu bir hazırlık sürecini geride bıraktınız. 108 yürek, 108 başarı hikayesi, ay yıldızımızı kalbinizin üzerinde taşıyarak 84 milyon milletimizi Olimpiyatlar'da temsil edeceksiniz. Team Türkiye, tek Türkiye olacağız. Her biriniz şimdiden göğsümüzü kabartan gurur kaynağımızsınız." dedi.

 Bakan Kasapoğlu: “16 branş, 108 sporcu ve çok büyük bir umutla kafilemizi yolcu ediyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise milli sporcuların Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, "Burada ülkemizi, 84 milyonu en güzel şekilde temsil edecek sporcularımız var. Onlar bizi her zaman gururlandırdı ve gururlandırmaya devam edecekler. İnşallah yine şanlı bayrağımız ve İstiklal Marşı'mız en güzel heyecanımız olacak" ifadelerini kullandı.

Şimdi hayallerimizi ve rüyalarımızı gerçeğe dönüştürme zamanı. 16 branş, 108 sporcu ve çok büyük bir umutla kafilemizi yolcu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadın sporcularımızda çok yüksek bir katılımla Tokyo'ya gidiyoruz.”

Bakan Kasapoğlu, Tokyo 2020'ye Türkiye'nin kadın sporcu sayısı bakımından yüksek bir katılım gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kadın sporcularımızda çok yüksek bir katılımla Tokyo'ya gidiyoruz. Kadın odaklı spor politikamız güçlü bir şekilde ilerliyor. Takım sporlarında 'Filenin Sultanları' bizi temsil edecek. Değerli sporcularımız ülkemizi, milletimizi gururlandırdıkları gibi, gençlerimize ve yeni nesillerimize birer rol model, ilham kaynağı oldular. Her sporcumuz bizim gönlümüzün şampiyonu. Sportmence mücadele vermeyle, gayretle, alın teriyle, karakterle sporcularımızın her biri Türkiye'nin sporcusu olarak en iyi şekilde temsili gerçekleştirecek.

Sporcuların antrenörleri ile ailelerine teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren spora ve sporcuya verdiği önem ile geldiğimiz aşama, yapılan devrimler meyvelerini veriyor. Bu olimpiyatta da bunu taçlandıracağız. Bu, uzun bir süreç. Olimpiyat ve sonrasında hedeflerimiz var. Bütün gayretlerimiz değerli sporcularımız, yeni nesillerimiz ve gençlerimiz için." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kafilede yer alan sporcu, antrenör ve yöneticiler, Türk Havayolları'nın Türkiye Olimpiyat Takımı için özel olarak giydirdiği uçakla Tokyo'ya hareket etti. 

Tokyo 2020 yolculuğunda tüm ruhumuzla ve kalbimizle milli sporcularımızın yanındayız. Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil edecek tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.