18 Temmuz 2011, Pzt>
"TBMM Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu" üyesi milletvekillerinin yanı sıra profesyonel liglerde yer alan tüm kulüplerin başkanlarının, TFF Başkanvekileri ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı organizasyonun açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, futbol ailesinin büyük bir aile olduğunu ve bu ailenin sorunlarının sürekli ve yapıcı diyalogla çözüleceğine inandıklarını söyledi. Tüm kulüp başkanlarının katılımı ile yapılan bu toplantının, sorunların çözümü açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Özgener; Türk Futbolunun geleceğe dönük projeleri ile ilgili her kesimin görüşlerine sonsuz değer verdiklerini vurguladı.
Şiddet Yasası için tüm kesimlerin görüşlerini dinledik
Sporda Şiddet Yasası'nın futbol kamuoyu gündemindeki en önemli konulardan biri olduğunu beliren TFF Başkanı; "Şu anda TBMM'ye intikal eden yeni yasa tasarısı ile ilgili sürecin başlamasının üzerinden 15 ay geçti. Bu zaman dilimindeki hazırlıklar kapsamında başta futbol camiası olmak üzere sporun diğer dallarının temsilcilerinin görüşlerini dinledik. UEFA'ya üye ülkelerin bir kısmını ziyaret ettik. Güvenlik konusu hassas bir konu olduğu için Emniyet Genel Müdürlüğü ile defalarca konuştuk. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile sayısız toplantı yaptık. Temennimiz kanun tasarısının en kısa zamanda yasalaşması" dedi.
Kanunun çıktığı gün sporda şiddetin hemen sona ereceği yanılgısına kapılmaması gerektiğini vurgulayan Mahmut Özgener; "ancak sporda şiddetin sona ermesi için bu kanun hayati bir öneme sahip. Tribünlerin güzelleşmesi, eğlence unsurunun ön plana çıkmasını sağlayacak" dedi.
Futbolumuzun özerkliği FIFA tarafından da yakından takip ediliyor
Anayasa Mahkemesi'nin Tahkim Kurulu ile aldığı kararın Türk Futbolunun geleceği açısından çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Özgener, "Hukukun üstünlüğüne elbette saygı duyuyoruz. Ancak futbolun çatı örgütü olan FIFA'nın en hassas olduğu konu futbolun özerkliği. Eğer eski dönemlerde olduğu gibi mahkemelerde futbolun yargılanma süreci başlarsa futbolumuz ciddi sıkıntıya girecektir. FIFA ile yaptığımız temaslar, İcra Kurulu üyesi Sayın Şenes Erzik ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çok net söyleyebilirim ki FIFA bu süreci çok yakından takip etmekte ve gerekçeli kararı beklemektedir. Gönlümden geçen, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının, futbolumuzun geleceğini ve özekliğini tehlikeye düşürecek şekilde, eskiden olduğu gibi tekrar mahkeme kapılarına gidilecek şekilde, futbolumuzun uluslararası faaliyetlerinin askıya alınması uygulamasına gidilmeyecek şekilde olmasıdır. Futbolumuzun geleceği açısından bu karar son derece önemlidir. Yanlış anlaşılmak istemiyorum, ama futbolumuzun sorunlarını ve geleceğini konuşmak için toplandığımız burada, bu konuyu da dile getirme zorunluluğu hissediyorum" diye konuştu.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım da Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi için geniş katılımlı bu toplantının çok önemli olduğunu belirtti.
Nazım Ekren: "Spor temelde şiddeti azaltıcı bir faktördür"
Toplantıda söz alan TBMM Spor Kulüplerinin Sorunları ile Sporda Şiddet Sorununun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu Başkanı Nazım Ekren, spor kulüplerinin sorunları ve sporda şiddet konusunun gündeme geleceği bu toplantıyı düzenleyen federasyon ve kulüp başkanlarına teşekkür etti.
Detayına vakıf olunan her konunun çözümünün daha sağlıklı üretilebileceğini kaydeden Ekren, ''Sporcu, teknik direktör ve taraftar sporun asli unsurları içinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bu bileşenlerin ortak platformu spor kulüpleridir. Spor faaliyetlerinde temel faktörler medyadan başlayıp, menajerlere, izleyicilere kadar uzanan bir yelpaze içindedir. UEFA kriterleri de kulüplerimiz açısından üzerinde duracağımız önemli konulardan biri olacaktır. Kulüplerimizin ve federasyonlarımızın evrensel standartlara paralel şekilde yükseltilmesi, performansı ve başarıyı yükseltecektir'' ifadelerini kullandı.
''Spor, şiddet özelliğini azaltıcı bir faktörken, yaşanan şiddet önemli bir paradoksa işaret etmektedir'' diyen Ekren, ''Burada 5149 sayılı yasa ile yeni hazırlanan yasa tasarısı arasındaki içerik tarzını değerlendirme fırsatı bulacağız. Sporda düzenleme ve denetleme sistemi sektörde yetkinliği ve kaliteyi artıracağı için kurumsallaşması önemlidir'' diye konuştu.
Gümüşdağ ve Egemenoğlu sunum yaptı
Açılışın ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve TFF Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu sunum gerçekleştirdi.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ''Futbol kulüplerinin yapısal ve işlevsel sorunları ve çözüm önerileri'' konusunda sunum yaptı. Gümüşdağ, vergi, altyapı, sponsorluklar, tesisler, protokol tribünlerinin durumu, GSGM paylarının kaldırılması, spor bahis oyunları, isim hakkı paylarının artırılması, sporda şiddetin önlenmesi, stadyumların yenilenmesi konularında kulüplerin görüşlerini aktardı.
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu da ''Ulusal Kulüp Lisans Sistemi'' ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Sn.Göksel Gümüşdağ'ın sunumu için tıklayınız
Sn.Yunus Egemenoğlu'nun sunumu için tıklayınız
Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonundan Duyuru
2024-2025 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Grupları Belirlendi
Amatör İşler Kurulu Başkanı Selçuk Azeri başkanlığında toplanan Bölgesel Amatör Lig Yürütme Kurulu, 2024-2025 Sezonu Bölgesel..
TFF'nin Yeni Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Oldu
TFF 2023-2024 Sezonu U-17 Türkiye Şampiyonasında İstanbul Eroğlu Spor Şampiyon Oldu..
TFF 2023-2024 Sezonunda Kastamonu Grup Merkezinde oynanan U-17 Final müsabakaları sonrasında, Konya Selçuklu Belediye Spor Ku..
U17 Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları Başlıyor
Türkiye Futbolu 2024-2028 Stratejik Planı'nın Lansman Toplantısı Riva’da Yapıldı..