15 Temmuz 2011, Cum
Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açılamada, şampiyonanın organizasyonu için Uluslararası Okçuluk Federasyonu'na (FITA) yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını kaydetti. FITA Yönetim Kurulu'nun, İtalya'nın başkenti Roma'da yaptığı toplantıda başvuruyu karara bağlandığını belirten Topaloğlu, şöyle konuştu: ''FITA'ya 2013 yılında büyüklerde açık hava dünya şampiyonasını düzenlemek için başvuruda bulunmuştuk. FITA başvurumuzu kabul ederek şampiyonayı bize verdi. Yönetim kurulu karar alarak şampiyonanın bize verildiğini bildirdi. Büyükler dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Ayrıca 2013 yılında gerçekleştirilecek FITA'nın seçimli genel kurulu da Türkiye'de yapılacak.Şampiyona ve genel kurul Antalya'da gerçekleştirilecek.' 'Antalya'nın organizasyon için tesis ve konaklama açısından daha uygun olduğunu ifade eden Topaloğlu, ''Antalya'da iyi bir okçuluk tesisimiz var. Güzel bir organizasyon yapacağız. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de(GSGM) organizasyon için onay verdi'' diye konuştu.Öte yandan Türkiye, büyüklerde son olarak 1993 yılında dünya şampiyonası düzenlemişti. Böylece Türkiye, 20 yıl aradan sonra şampiyonaya yeniden ev sahipliği yapmış olacak. Şampiyona 2013'ün eylül ayında yapılacak.
Diğer Haberler
Şampiyon Galatasaray Fuzul
Şampiyon Fenerbahçe Medicana !
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu Rövanş Maçında Macaristan’ı 3-0 Mağ..
A Millî Takımımız, UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında karşılaştığı Macaristan'ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek tar..
A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi Play Off Turu İlk Maçında Macaristan'ı 3-1 Mağlup..
A Millî Takımımız, UEFA Uluslar Ligi Play-Off Turu ilk maçında karşılaştığı Macaristan'ı sahasında 3-1 mağlup ederek tarihind..
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Milli Boksörlerimizden Tarihi Başarı
Milli Karatecilerimiz 21 Madalya ile Avrupa Şampiyonu !